Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
Počet
Celkem s dopravou
0 ks zboží.
Celkem za produkty: (s DPH)
Celkem za doručení: (s DPH) Zdarma
DPH 0,00 Kč
Celkem s dopravou (s DPH)
Pokračovat v nákupu K pokladně
Nedaří se vám začít s domácím cvičením? Poradíme vám, jak se motivovat

Nedaří se vám začít s domácím cvičením? Poradíme vám, jak se motivovat

Hezká postava, snížení hmotnosti nebo prostě cesta ke zdravějšímu životnímu stylu. To vše jsou příčiny, proč se rozhodneme pro pravidelné cvičení. Opravdu začít a vytrvat, nicméně může být náročné. Připravili jsme proto pro vás několik tipů, které vám v tom pomohou.

 

Proměňte své rozhodnutí na měřitelné cíle

Základem, který vám pomůže začít se cvičením, je odpověď na otázku: "Proč cvičit?" Své důvody proč věnovat pohybu více času a energie, byste však měli "rozměnit" na menší cíle. Pomůže vám to nejen vybudovat pravidelné návyky, ale také vytrvat. Laťku si přitom nenastavujte příliš vysoko, stanovte si reálné krátkodobé cíle, které vás budou motivovat k vybudování pravidelného návyku. Pro začátek to klidně může být jen: "Začnu cvičit dvakrát týdně po 30 minut." Pokud usilujete o změnu hmotnosti, může to být: "Tento týden zhubnu 0,5 kg."

 

Tréninkový plán i pro začátečníky

Naplánujte si, jak budete cvičit. Pro domácí cvičení zvolte strukturu tréninku a vhodné cviky včetně počtu jejich opakování. Nezapomeňte na frekvenci tréninků. Takový plán vám pomůže lépe se zaměřit na váš cíl.

  

Cvičení na doma

 

Tipy na domácí cvičení

Pokud jste se rozhodli začít cvičit doma, vybavte si domácí mini posilovnu. Na její zřízení nebudete potřebovat speciální místnost, postačí koutek ve vybraném pokoji. Na domácí cvičení se vám hodí následující pomůcky:

  • 1. Fitness podložka - oceníte ji při cvicích na podlaze, ochrání vaše klouby před její tvrdostí.
  • 2. Posilovací guma - tato pomůcka vám umožní posilování různých svalových partií.
  • 3. Gymnastický míč - cvičení s míčem může být zaměřeno na posilování i správné držení těla.
  • 4. Činky - postarají se o účinné posilování svalů ramen a zad.
  • 5. Posilovací kolečko - tato pomůcka při cvičení zapojuje více svalů najednou a pomáhá vyformovat postavu.
  • 6. Švihadlo - kromě posilování je vhodné zaměřit se i na budování kondice. Účinnou pomůckou je přitom právě švihadlo.

 

Televize nepomáhá

Častou chybou při domácím tréninku je jeho odkládání do večerních hodin, kdy nejvíce láká jeho spojení s díváním se na televizi. Pokuste se však najít čas ještě před tím, než se oddáte zaslouženému lenošení. Na cvičení doma si vyhraďte chvíli, kdy si budete moci dopřát ničím nerušené soukromí. Nejlepší, pokud v místnosti budete sami. Klidné prostředí posílí vaši motivaci a podáte lepší výkon.

 

Převlékněte se

Zvykněte si na to, že se před cvičením převléknete. Vhodné sportovní oblečení udrží svaly a klouby v teple i před nárazy, čímž eliminuje riziko zranění. Zajistí také odvádění potu od pokožky a bude vás motivovat k pohybu. Podívate-li se do zrcadla, jistě zjistíte, že v něm vypadáte opravdu stylově. I v domácím prostředí doporučujeme sáhnout kromě oblečení po dostatečně pevné obuvi, která ochrání vaše chodidla a kotníky a poskytne vám lepší stabilitu.

Podobné články

09.04.2024

Pěkně tvarované a vypracované nohy můžete získat i vy. Stačí, abyste do svého tréninku zařadili několik cviků, které pomáhají odbourávat tuk právě z těchto partií.

06.03.2024

Vhodný trénink v kombinaci se stravou vám pomůže získat štíhlejší postavu, nabrat svaly a zlepšit si kondici. Ať právě v posilovně začínáte nebo se už cvičení věnujete déle, bude pro vás důležitý i tréninkový plán. Jak ho sestavit, vám prozradíme v následujících řádcích.

19.02.2024

Uspěchané dny plné pracovních a rodinných povinností často nenechávají dost prostoru pro pravidelný trénink. Najít si během dne hodinku na cvičení může být proto velmi těžké. Pomůže vám, pokud si ho naplánujete na ráno. A ranní trénink má ještě více výhod.

24.01.2024

Posilování spodní části těla vám pomůžou zefektivnit kotníkové adaptéry. V čem spočívá jejich přínos a jak je správně používat?

08.11.2023

Pokud chcete dosáhnout formování těla a růst svalové hmoty, není důležité jen to, kolik věnujete svým tréninkům a nakolik jsou intenzivní. Neméně potřebná je regenerace svalů.

19.10.2023

Švihadlo si určitě pamatujete ze svých dětských let, když jste přes něj skákali spolu s kamarády na školním dvoře. Skákání přes švihadlo však není jen dětskou zábavou. Využívají ho i profesionální sportovci na posílení celého těla, zlepšování koordinace a stability. S jeho pomocí si můžete i vy dopřát intenzivní trénink, při kterém spálíte množství kalorií.

05.10.2023

Zahřátí svalstva spojené se strečinkem celého těla by mělo být součástí každého vašeho tréninku. Proč to tak je, jaké jsou jeho výhody a jak na to? Rádi vám tyto otázky zodpovíme v našem článku.

14.09.2023

Slyšeli jste už o posilovací gumě? Tato skvělá tréninková pomůcka stejně potrápí nováčka jako fitness borce. Je cenově dostupná a zpestří i běžné cvičení. Jak se posilovací guma používá, vám objasníme v následujících článku.

07.09.2023

Trápí vás ztuhnutá krční páteř? Důvod bolesti může být různý, od nesprávného držení těla až po zdravotní problémy. Ať už je příčina jakákoliv, existuje několik jednoduchých cviků, které vám pomůžou uvolnit ztuhnuté svalstvo krku a uleví vám.

24.08.2023

Radost z pohybu si může užít každý. Důležitá je jen vaše vůle a dodržování několika základních doporučení. Jak začít s běháním vám poradíme v následujících řádcích.