Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
Počet
Celkem s dopravou
0 ks zboží.
Celkem za produkty: (s DPH)
Celkem za doručení: (s DPH) Zdarma
DPH 0,00 Kč
Celkem s dopravou (s DPH)
Pokračovat v nákupu K pokladně
Váháte, jestli začít s cyklistikou? Tohle vás přesvědčí

Váháte, jestli začít s cyklistikou? Tohle vás přesvědčí

Leží vám ve sklepě nevyužité kolo a přemýšlíte co s ním? Nebo si hledáte sport, který by vám zabezpečil dostatek pohybu? Ať už je to jakkoliv, začít s cyklistikou je v každém případě dobrou volbou. Pohled ze sedla kola na okolní přírodu je okouzlující. Navíc s sebou přináší více benefitů pro vaše zdraví, peněženku i planetu.

 

Přizpůsobitelná zátěž

Jízdu na kole zvládne opravdu každý – od malého dítěte až po seniora. Náročnost si totiž umíme maximálně přizpůsobit. Stačí zvolit jiné tempo či trasu, na které je nižší převýšení a zjistíte, že to není vůbec náročné. Dokonce si můžete pomoct elektrokolem, které se těší čím dál větší oblibě. I bez kondičky tak zvládnete vyšší kopce či delší trasy. Podporu motoru si můžete jednoduše regulovat a sami si tak navolit, jestli půjde o oddychovou nebo kondiční jízdu.

 

Benefity pro zdraví

Pokud se rozhodnete začít s cyklistikou, přinese to mnoho benefitů pro vaše zdraví. Pravidelná cyklistika posiluje imunitu a příznivě působí na trávení. Stejně tak zlepšuje kardiovaskulární systém a snižuje hladinu cholesterolu. Navíc pomáhá bojovat proti obezitě a nadváze, se kterými se pojí množství dalších zdravotních problémů.

Cyklistika pozitivně působí i na psychiku, bojuje proti depresi a stresu. Vyplavované endorfiny zlepšují náladu a jízda na kole vám pomůže se odreagovat. Během šlapání do prudkého kopce zapomenete na všechny problémy a odměnou vám nebude jen pěkný výhled, ale i vyčištěná hlava.

Kromě toho si takto najdete způsob, jak dopřát svému tělu doporučené množství pohybu. Úplným minimem, které by měl každý na týdenní bázi splnit, je 150 minut střední zátěže nebo 75 minut vysoké zátěže. Stačí několik cest do práce s delším výletem během víkendu a máte to splněno.

 

  

Ekologický dopravní prostředek

To, že je kolo ekologický způsob, jak se přemisťovat z místa na místo, je snad každému jasné. Začít s cyklistikou vám doporučujeme na různé kratší trasy, klidně i na cestu do práce. Nemusíte se hned kompletně vzdávat auta nebo hromadné dopravy. Pokud se aspoň občas rozhodnete jet do práce na kole, poděkuje vám nejen naše planeta, ale i vaše peněženka.

Motivovat se můžete různě. Peníze ušetřené na benzínu si, například, odkládejte a našetřete si tak na něco, po čem už dlouho toužíte. Pokud máte soutěživého ducha, spojte se s kolegy, přáteli nebo rodinnými známými a soutěžte v tom, kdo najezdí víc. Odměnou pro vítěze může být, kromě dobrého pocitu, cokoliv.

 

Poznáte okolí

Kolo nabízí možnost rychlejší přepravy na větší vzdálenosti. Díky tomu můžete během svých toulek v přírodě poznat širší okolí. Možná narazíte na pěkné zákoutí vhodné na piknik nebo vás okouzlí pohled z nedalekého kopce, o kterém jste ani nevěděli. Při ježdění po městě můžete narazit na výbornou restauraci, které byste si jinak nevšimli. Nebo konečně najdete tu nejlepší zmrzlinu. Nemluvě o tom, jak se vám na takových výletech zlepší orientační smysl.

 

Začít s cyklistikou se vyplatí i pro lepší kondici a hezčí postavu

Pravidelné ježdění výrazně zlepší vaši fyzickou kondici. Na začátku vám možná bude dělat problém i menší kopec, ale po několika týdnech přes něj přefrčíte, jako by tam ani nebyl. Ruku v ruce se zlepšující se výdrží přijde posílení svalstva. Cyklistika je výborná na stehna, lýtka i zadek. Po čase tak získáte nejen lepší kondičku, ale i pěkně zformovanou postavu.

I méně náročná jízda na kolem vám pomůže spálit značné množství kalorií. Proto je cyklistika skvělou volbou, pokud plánujete trošku zhubnout. Hubněte však s rozumem, vyvarujte se přehnané fyzické aktivitě a nedostatku živin ve stravě.

Podobné články

09.04.2024

Pěkně tvarované a vypracované nohy můžete získat i vy. Stačí, abyste do svého tréninku zařadili několik cviků, které pomáhají odbourávat tuk právě z těchto partií.

06.03.2024

Vhodný trénink v kombinaci se stravou vám pomůže získat štíhlejší postavu, nabrat svaly a zlepšit si kondici. Ať právě v posilovně začínáte nebo se už cvičení věnujete déle, bude pro vás důležitý i tréninkový plán. Jak ho sestavit, vám prozradíme v následujících řádcích.

19.02.2024

Uspěchané dny plné pracovních a rodinných povinností často nenechávají dost prostoru pro pravidelný trénink. Najít si během dne hodinku na cvičení může být proto velmi těžké. Pomůže vám, pokud si ho naplánujete na ráno. A ranní trénink má ještě více výhod.

24.01.2024

Posilování spodní části těla vám pomůžou zefektivnit kotníkové adaptéry. V čem spočívá jejich přínos a jak je správně používat?

08.11.2023

Pokud chcete dosáhnout formování těla a růst svalové hmoty, není důležité jen to, kolik věnujete svým tréninkům a nakolik jsou intenzivní. Neméně potřebná je regenerace svalů.

19.10.2023

Švihadlo si určitě pamatujete ze svých dětských let, když jste přes něj skákali spolu s kamarády na školním dvoře. Skákání přes švihadlo však není jen dětskou zábavou. Využívají ho i profesionální sportovci na posílení celého těla, zlepšování koordinace a stability. S jeho pomocí si můžete i vy dopřát intenzivní trénink, při kterém spálíte množství kalorií.

05.10.2023

Zahřátí svalstva spojené se strečinkem celého těla by mělo být součástí každého vašeho tréninku. Proč to tak je, jaké jsou jeho výhody a jak na to? Rádi vám tyto otázky zodpovíme v našem článku.

14.09.2023

Slyšeli jste už o posilovací gumě? Tato skvělá tréninková pomůcka stejně potrápí nováčka jako fitness borce. Je cenově dostupná a zpestří i běžné cvičení. Jak se posilovací guma používá, vám objasníme v následujících článku.

07.09.2023

Trápí vás ztuhnutá krční páteř? Důvod bolesti může být různý, od nesprávného držení těla až po zdravotní problémy. Ať už je příčina jakákoliv, existuje několik jednoduchých cviků, které vám pomůžou uvolnit ztuhnuté svalstvo krku a uleví vám.

24.08.2023

Radost z pohybu si může užít každý. Důležitá je jen vaše vůle a dodržování několika základních doporučení. Jak začít s běháním vám poradíme v následujících řádcích.