Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
Počet
Celkem s dopravou
0 ks zboží.
Celkem za produkty: (s DPH)
Celkem za doručení: (s DPH) Zdarma
DPH 0,00 Kč
Celkem s dopravou (s DPH)
Pokračovat v nákupu K pokladně
Posilování s pomocí gum na cvičení má mnoho výhod

Posilování s pomocí gum na cvičení má mnoho výhod

Ačkoli je mezi námi stále více nadšenců zdravého životního stylu a pohybu, fitness nevyjímaje, jsou gumy na cvičení stále podceňovány a opomíjeny. Možná je to tím, že mnoho lidí neví, jak s nimi vlastně cvičit a zda je to takové cvičení vůbec efektivní.

Posilování s pomocí cvičících gum je postavené na bázi odporu. Musíte jen vědět, jak je správně používat a nezáleží na tom, zda hodláte cvičit nohy, tricepsy nebo celé tělo.

 

Gumy na cvičení existují v několika úrovních

Gumy na cvičení vždy vybírejte podle míry odporu. Zohledněte svou fyzickou kondici a váhu. Síla odporu začíná na úrovni 1 a může jít až na úroveň 6. Všechny gumy jsou stejně dlouhé, rozdíl je v jejich šířce, přičemž nejtenčí guma má nejmenší odpor. To znamená, že je vhodnější pro cvičení, která vyžadují větší rozsah pohybu. A je také o něco jednodušší na používání, takže je ideální pro každého, kdo právě začíná nebo má zdravotní omezení. Používání úrovně 6 nahrazuje cvičení vlastní vahou. Poskytuje největší odpor a gumy není snadné natáhnout. Posilovací gumy snadno omotáte kolem cvičebních strojů ve fitness centru nebo je zle použít samostaně úplně kdekoliv - v parku, doma nebo na zahradě. Gumy lze zauzlovat, pokud ke konkrétnímu cviku potřebujete menší rozměr.

 

Posilovací gumy a příslušenství

 

Typy využití odporu při cvičení

1. Jste silnější - každá guma vyvíjí na vaše svaly určitou sílu, když je napnutá, a lze ji použít při tréninku horní i dolní části těla.

2. Zlepší se mobilita a pohyblivost - posilovací gumy jsou skvělý způsob, jak zlepšit vaši flexibilitu, ale můžete je také použít ke zlepšení pohyblivosti kloubů.

3. Snadnější rehabilitace - gumy se osvědčily jako základní pomůcka při rekonvalescenci a jsou zvláště užitečné při práci po úrazech kyčle, ramene a kolena.

4. Efektivní vzpírání - cvičící gumy se používají především při posilování. Omotané kolem konců činkové tyče činí cvičení náročnějšími, takže můžete o úroveň výš zvýšit jedno opakování. Stejně tak je lze podobným způsobem použít s činkami.

5. Náročnější přítahy - odporové gumy učiní přítahy náročnější. Zasmyčkujte je kolem vytahovací tyče a položte nohu nebo koleno dovnitř pásu, abyste při tréninku podpořili svoji váhu.

 

Cvičení s gumou má spoustu výhod

Cvičící gumy nejsou jen novou „moderní“ záležitostí, ale mají spoustu nesporných výhod.

 

Kvalita tréninku se zlepší

Cvičení gumou je zcela jiné než například s činkami. Místo pouhého zvedání závaží jsou vaše svaly pod neustálým napětím. To znamená, že kvalita cvičení se s každým opakováním výrazně zlepší. A když vaše svaly pracují tvrději, máte lepší kontrakci, která je klíčem k síle.

 

Upevní se stabilizace

Při cvičení s gumou je třeba se mnohem více soustředit než při běžném cvičení. Chce to trénink, než získáte jistotu. Ale tím se zaměřujete na své stabilizační svaly a budujete základní sílu, to vše současně. Zkuste provést nějaká prodloužení tricepsu pomocí odporovej gumy a zjistíte, jak moc aktivujete svůj střed těla při jejich provádění.

 

Jsou důležité při funkčním tréninku

Při použití cvičících gum je zapojeno mnohem více pohybu ve srovnání s cvičením v tradičnějším stylu. To je však skvělé pro práci vašich kloubů a umožňuje přirozenější pohyby, které děláte v každodenním životě. Budování tohoto druhu síly vám pomůže dosáhnout vašich cílů, ale také zůstat fit a zdraví i v pozdějším věku.

 

Dokonalá alternativa ke strojům

Stroje mohou být dobré pro začátečníky, protože vás naučí obecné pohyby, které musíte dělat, abyste se zaměřili na konkrétní svalové skupiny. Mohou však být omezující a mohou vás přinutit pohybovat se zcela nepřirozeně - v závislosti na vašem typu postavy - což znamená, že ze cvičení nedostanete maximum. Schopnost zatížit celý od prodloužení po kontrakci vám poskytne nejlepší výsledky - a to je to, co získáte s odporovým cvičením.

  

Můžete je s sebou vzít kamkoli

Těžko si představit, že s sebou do parku potáhnete cvičící lavici nebo posilovací stroj. Cvičící gumy jsou lehké a snadno je zabalíte do batohu nebo sportovního vaku či dokonce do kufru, když se chystáte na dovolenou.

Podobné články

07.05.2024

Zvýší kondici a pomůže i spálit tuk – vysoce intenzivní intervalový trénink (HIIT) nastartuje váš metabolismus už za 30 minut. Spalování tuku přitom pokračuje i po tréninku a je vhodný pro muže i ženy. Co tento typ tréninku zahrnuje a jaké výhody vám přinese?

09.04.2024

Pěkně tvarované a vypracované nohy můžete získat i vy. Stačí, abyste do svého tréninku zařadili několik cviků, které pomáhají odbourávat tuk právě z těchto partií.

06.03.2024

Vhodný trénink v kombinaci se stravou vám pomůže získat štíhlejší postavu, nabrat svaly a zlepšit si kondici. Ať právě v posilovně začínáte nebo se už cvičení věnujete déle, bude pro vás důležitý i tréninkový plán. Jak ho sestavit, vám prozradíme v následujících řádcích.

19.02.2024

Uspěchané dny plné pracovních a rodinných povinností často nenechávají dost prostoru pro pravidelný trénink. Najít si během dne hodinku na cvičení může být proto velmi těžké. Pomůže vám, pokud si ho naplánujete na ráno. A ranní trénink má ještě více výhod.

24.01.2024

Posilování spodní části těla vám pomůžou zefektivnit kotníkové adaptéry. V čem spočívá jejich přínos a jak je správně používat?

08.11.2023

Pokud chcete dosáhnout formování těla a růst svalové hmoty, není důležité jen to, kolik věnujete svým tréninkům a nakolik jsou intenzivní. Neméně potřebná je regenerace svalů.

19.10.2023

Švihadlo si určitě pamatujete ze svých dětských let, když jste přes něj skákali spolu s kamarády na školním dvoře. Skákání přes švihadlo však není jen dětskou zábavou. Využívají ho i profesionální sportovci na posílení celého těla, zlepšování koordinace a stability. S jeho pomocí si můžete i vy dopřát intenzivní trénink, při kterém spálíte množství kalorií.

05.10.2023

Zahřátí svalstva spojené se strečinkem celého těla by mělo být součástí každého vašeho tréninku. Proč to tak je, jaké jsou jeho výhody a jak na to? Rádi vám tyto otázky zodpovíme v našem článku.

14.09.2023

Slyšeli jste už o posilovací gumě? Tato skvělá tréninková pomůcka stejně potrápí nováčka jako fitness borce. Je cenově dostupná a zpestří i běžné cvičení. Jak se posilovací guma používá, vám objasníme v následujících článku.

07.09.2023

Trápí vás ztuhnutá krční páteř? Důvod bolesti může být různý, od nesprávného držení těla až po zdravotní problémy. Ať už je příčina jakákoliv, existuje několik jednoduchých cviků, které vám pomůžou uvolnit ztuhnuté svalstvo krku a uleví vám.