Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
Počet
Celkem s dopravou
0 ks zboží.
Celkem za produkty: (s DPH)
Celkem za doručení: (s DPH) Zdarma
DPH 0,00 Kč
Celkem s dopravou (s DPH)
Pokračovat v nákupu K pokladně
Zdravá a vyvážená snídaně – jak by měla vypadat?

Zdravá a vyvážená snídaně – jak by měla vypadat?

Snídat jako králové?

Jsou dva tipy lidí – ti, kteří bez snídaně neudělají krok z domova a ti, kteří po probuzení nemají na jídlo ani pomyšlení. Možná budete překvapeni, ale ani jedna ze jmenovaných skupin svému tělu nijak závažným způsobem neubližuje. Nejdůležitější je v tomto případě poslouchat svůj organismus. Každý z nás je jedinečný, a zatímco jeden nedokáže bez potřebného paliva fungovat, pro jiného může jídlo po probuzení představovat zbytečnou zátěž. Snažte se proto uvědomit si, co nejvíce vyhovuje vám a do syté snídaně se nenuťte násilím.

 

Zdravá snídaně

 

Výhody snídaně

Snídaně s sebou bez pochyb přináší své benefity. Využijí ji zejména ti z vás, kteří usilují o úbytek na váze. Není tajemstvím, že pravidelné porce jídel v menších dávkách jsou pro rozhýbání metabolismu alfou a omegou. Racionální snídaní dodáte tělu potřebnou energii, se kterou si vystačí na několik hodin. Vyhnete se tak vlčímu hladu, který byste pravděpodobně měli pokušení zahnat pozdějším vysoce kalorickým obědem.

 

Před ranní rozcvičkou

Zakousnout před cvičením alespoň do něčeho menšího, je obecně považováno za přínosné. Bez dostatku energie, které s sebou jídlo nese, nebudete mít na fyzické aktivity dostatek sil a rychleji se unavíte. Pozor ale na přejídání – to může způsobit před cvičením podobné problémy. Nezapomínejte proto na správnou míru.

 

Pokud máte s časnou snídaní problém, zkuste je nahradit nápojem s obsahem proteinu a sacharidů. To jsou dvě hlavní složky, ze kterých tělo při tréninku čerpá. Vyzkoušejte například 100% Whey Protein z naší nabídky, na kterém si nejen pochutnáte, ale zároveň doplníte potřebné bílkoviny a aminokyseliny.

 

100% Protein Whey Iron Aesthetics

 

Snídaně plná energie

Pokud snídaní nepohrdnete, využijte toho a pečlivě vybírejte, co na svůj talíř dáváte. Správný poměr živin dokáže udělat s vaším tělem hned po ránu zázraky. Na co konkrétně byste se měli zaměřit?

 

Snídaně by měla obsahovat bílkoviny, vlákninu, sacharidy a zdravé tuky. V případě sladké snídaně je jejich vyváženou formou např. kvalitní jogurt doplněný o oříšky či různé druhy ovoce. Výbornou a rychlou volbou je ovesná kaše. Při její rychlé přípravě vám pomůže proteinová ovesná kaše YES! Breakfast, která se postará o přísun těch nejdůležitějších prvků potřebných pro váš 100% výkon. Pokud preferujete slanou snídani, dobrou alternativou bude celozrnné pečivo, šunka s vysokým obsahem masa nebo vejce.

 

Zdravá snídaně s YES! Breakfast

 

Tipy pro rychlou a zdravou snídani

Na závěr jsou zde dva tipy, co k snídani pro milovníky sladkého i slaného. Minimum surovin, jednoduchá příprava a bohatá zásoba živin.

 

Ovesná kaše s arašídovým máslem

Ovesné vločky promíchejte s proteinovým práškem a za stálého míchání vařte ve vodě, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Přidejte arašídové máslo, skořici a pořádně promíchejte. Banán rozmačkejte a smíchejte s kaší nebo jej podávejte pokrájený na kolečka.

 

Celozrnný chléb s tvarohovým sýrem a vajíčkem

  • 2 krajíce celozrnného chleba
  • 2 ks vajec
  • tvarohový sýr
  • rajčata

Vajíčka vyšlehejte a na troše olivového oleje z nich připravte smaženici. Chléb natřete tvarohovým sýrem, navrstvěte na něj smaženici a na vrch přidejte několik plátků rajčat.

Podobné články

11.07.2023

Snídaně jsou základem dne, který byste neměli vynechávat. Skvěle nastartují váš organismus a doplní potřebné živiny po nočním hladu. Realita je však často jiná – ráno rychle vstáváme, oblečeme se a utíkáme do práce, kde si dáme nanejvýš kávu. Řešením může být ranní smoothie. Co to je, jaké jsou jeho benefity a jak si ho můžete připravit?

26.08.2021

Jednou z nejoblíbenějších dobrot jsou palačinky – ano, i ty ve zdravější verzi plné bílkovin.