Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
Počet
Celkem s dopravou
0 ks zboží.
Celkem za produkty: (s DPH)
Celkem za doručení: (s DPH) Zdarma
DPH 0,00 Kč
Celkem s dopravou (s DPH)
Pokračovat v nákupu K pokladně
Relax, posílení imunity i lepší kondici – co ještě vám přinese pravidelný pohyb?

Relax, posílení imunity i lepší kondici – co ještě vám přinese pravidelný pohyb?

Pravidelný pohyb doporučují lékaři pro zdraví, ale přinese vám i jiné benefity. Stačí se mu přitom věnovat jen 30 – 60 minut denně. Pokud stále váháte nad tím, zda se věnovat běhu, posilování či jiné fyzické aktivitě, možná vás bude motivovat náš článek.

 

Cvičení zbavuje stresu

I vy chodíte z práce unavení a pociťujete nedostatek energie? Cvičení je ideálním prostředkem, jak se zbavit nahromaděného stresu a zapomenout na všechny starosti. Pomůže vám vyčistit si hlavu a odplaví negativní myšlenky. Domů se vrátíte docela odpočinutí a s dobrou náladou. Postačí přitom jen nenáročné cvičení či půlhodinová procházka v parku. Pohyb totiž snižuje aktivitu té části mozku, která se zabývá negativními pocity.

 

Skupinové cvičení

 

Pozitivně ovlivňuje kreativitu a pracovní výkon

Potřebujete v práci řešit složité problémy? Cvičení zlepšuje okysličení krve, více kyslíku se proto dostává i do vašeho mozku. V kombinaci s odpočinkem, který mu během cvičení dopřejete, to vede ke zlepšení koncentrace a lepšímu pracovnímu výkonu. Roste také vaše kreativita.

 

Pohybem k lepšímu spánku

Jak spíte? Trvá vám dlouho usnout a v noci se často budíte? Zapomeňte na léky či výživové doplňky na spaní a vyzkoušejte pravidelné cvičení. Abyste dobře spali, nemusíte se zcela vyčerpat ve fitness centru. Postačí delší procházky na čerstvém vzduchu. Taková aktivita v odpoledních hodinách či večer vám navíc pomůže se uklidnit.

 

Cesta ke krásnější postavě a lepší kondici

Pokud jsou vám vaše oblíbené džíny příliš úzké, vejít se do nich můžete díky pravidelnému cvičení. Pro začátek zvolte nenáročný sport, když získáte dostatečnou kondici, možná zjistíte, že vás cvičení baví natolik, že budete pokračovat. Pohybem také spálíte množství kalorií a vaše postava se bude postupně formovat.

 

Silnější svaly

Pravidelné cvičení a posilování různých svalových partií přinese po čase výsledek. Jistě budete pozorovat, že jsou vaše svaly silnější. Při dodržování správné techniky získáte také lepší držení těla a zlepší se také stabilita a rovnováha.

 

Cvičení svaly

 

Silnější imunita

Neoddiskutovatelným přínosem cvičení je posílení imunity. Pro imunitu je nejvhodnější cvičit na čerstvém vzduchu, vhodnými sporty jsou turistika, běh či cyklistika. Vydáte-li se do přírody, zároveň si pročistíte plíce od znečištěného ovzduší. Dalším benefitem je pobyt na slunci, při kterém se tvoří pro imunitu důležitý vitamín D.

 

Pohyb prospívá kardiovaskulárnímu systému

Moderní člověk se sedavým stylem života častěji trpí kardiovaskulárními onemocněními. Cvičení vám rozproudí krev v žilách a srdce je nuceno pracovat vyšším temnem. Pravidelné cvičení proto posiluje celý kardiovaskulární systém. Navíc pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi a snižuje klidovou srdeční frekvenci.

 

Přesvědčili jsme vás? Na našem blogu naleznete také užitečné rady na téma: Jak začít se cvičením.

Podobné články

22.03.2024

Ve stravě každého, kdo se věnuje sportu, jsou důležitou součástí bílkoviny. Ty jsou základní stavební složkou svalů a tkaniv, podporují růst svalů a jejich výkonnost. Pomáhají také při mnohých procesech v organismu. V následujícím článku vám prozradíme, které druhy masa vám je pomohou doplnit.

29.02.2024

Sacharidy dodávají energii svalům, mozku i kloubům a jsou nezbytné při vícerých procesech v lidském těle. Každý sportovec je také ocení jako důležitý zdroj energie. Měli by proto být součástí každodenní stravy. V kterých potravinách je najdete?

22.12.2023

Tradiční vánoční stolování je spojeno se spoustou chutného jídla, cukroví, sladkých i slaných dobrot. Když k tomu přidáme kalorie obsažené v alkoholických i nealkoholických nápojích, není divu, že číslo na váze rychle roste. Chcete se o letošních svátcích vyhnout přibírání na váze? Máme pro vás několik tipů, které vám v tom pomohou.

14.11.2023

Celulitida dokáže svým vzhledem potrápit nejednu ženu bez ohledu na hmotnost nebo věk, zřídka se s ní můžou setkat i muži. Jak se zbavit celulitidy a jaké jsou její příčiny, vám prozradíme v první části naší série na pokračování.

02.11.2023

Určitě jste už slyšeli o drobných semíncích s názvem chia. Mezi sportovci jsou velmi oblíbená, a to především kvůli jejich jedinečnému složení.

26.09.2023

Zvýšená hladina cholesterolu je problémem, který může vést k závažnějším zdravotním problémům. Abyste ji snížili, vhodné je začít s cvičením v kombinaci se zdravým stravováním. Několik typů, jak na to, jsme pro vás připravili i my.

11.09.2023

Cítíte se nafouknutý, číslo na váze neustále roste a pociťujete zdravotní obtíže? Za vším může být nesprávná životospráva a špatně nastavený režim stravování. Pokud chcete změnit svůj přístup k vašemu tělu, vyzkoušejte současný trend s názvem intermittent fasting.

10.08.2023

Věděli jste, že stejně důležitá, jako samotné cvičení, je i strava, kterou si během dne, a především po tréninku, dopřejete? Potréninkové jídlo není jen odměnou za zničení se ve fitku, ale stará se o celkovou regeneraci těla. Co byste tedy měli sníst a jaké živiny budete potřebovat doplnit?

20.06.2023

Když se řekne sacharidy, mnoho začínajících sportovců k nim má nekompromisně odmítavý postoj. Ten je nejenom zbytečný, ale může mít i fatální důsledky. Zbavte se proto předsudků a seznamte se se základním hnacím motorem vašeho těla.

09.06.2023

Lahodná chuť a dokonalá krémová konzistence jsou slova, která dokonale vystihují arašídové máslo. Tato oblíbená pochoutka v sobě navíc ukrývá mnoho výživných látek, díky kterým si získala oblibu u množství lidí, nevyjímaje sportovce a trenéry. Odkud se vzala a je opravdu zdraví prospěšná?