Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
Počet
Celkem s dopravou
0 ks zboží.
Celkem za produkty: (s DPH)
Celkem za doručení: (s DPH) Zdarma
DPH 0,00 Kč
Celkem s dopravou (s DPH)
Pokračovat v nákupu K pokladně
Cvičíte pravidelně? Nezapomeňte na péči o klouby

Cvičíte pravidelně? Nezapomeňte na péči o klouby

Každý, kdo se pravidelně věnuje sportu, by měl myslet na péči o své klouby. Pro váš vyšší výkon i ochranu pohybového aparátu před zraněními a regeneraci je důležitý kolagen. Jaké jsou účinky kolagenu a jak se projevuje jeho nedostatek?

 

Kolagen pro zdravé klouby, pokožku i vlasy

Kolagen je bílkovina, která je základní stavební složkou šlach, kostí a pokožky. Tvoří až 30% bílkovin v lidském těle. S věkem se jeho tvorba zpomaluje, a to už od 25. roku života. Ve věku 35-40 let si můžete jeho úbytek všimnout na pokožce.

 

Projevy nedostatku kolagenu

Nedostatek kolagenu můžete zpozorovat jako ztrátu elasticity pokožky, zvýšení tvorby vrásek a pigmentových skvrn. Na kvalitě ztrácejí také vlasy a nehty, které se více lámou a vysušují. Nedostatek kolagenu se projeví i při zvýšené námaze. Během tréninku nebo i po něm si můžete všimnout menší pohyblivost a bolesti v kloubech a šlachách. Všechny projevy úbytku však nemusí být patrné - dlouhodobý nedostatek kolagenu vede ke změně pevnosti kostí.

 

Kloubní výživa pro sportovce

Jelikož je kolagen důležitým prvkem pohybového aparátu, na jeho dostatečný přísun by měli myslet i sportovci. Kloubní výživa s kolagenem podporuje pružnost šlach, posiluje kosti a svaly. Vyživuje chrupavky a zvyšuje pohyblivost kloubů, což jistě oceníte během cvičení. Kolagen pomáhá i po tréninku: urychluje regeneraci pohybového aparátu a omezuje výskyt svalové horečky.

 

Proč by měli sportovci užívat kolagen?

Při sportu jsou klouby, svaly a šlachy vystaveny nadměrné námaze, jsou proto náchylnější k opotřebování. Pokud nemá organismus dostatek kolagenu, může postupně dojít až k poškození chrupavek a šlach. Jako prevence pomáhá pravidelné doplňování kolagenu. Jeho přísun vás ochrání před pocity ztuhlosti kloubů i zraněními.

 

Nejlepší kolagen zajistí optimální využití

Na trhu můžete nalézt mnoho výživových doplňků s kolagenem. Pokud hledáte nejlepší kolagen, který lidské tělo dokáže plně využít, vsaďte na hydrolyzovaný kolagen. Právě úprava hydrolýzou zajistí, že se bude kolagen výborně vstřebávat. Hydrolyzovaný kolagen má zachovanou svoji původní strukturu a nejvíce se podobá typu, který si lidské tělo přirozeně vytváří. Nejlepší kolagen se podává ve formě prášku a je třeba ho zapít dostatečným množstvím vody, ve které se rozpustí. Po rozpuštění ve vodě narůstá jeho účinnost.

Podobné články

21.02.2024

Trh s proteiny nabízí bohatý výběr, z kterého si může vybrat každý sportovec. Jak však poznat, jestli je protein opravdu kvalitní?

09.01.2024

Mezi aminokyseliny, které si lidský organismus dokáže vytvořit, ale ne v dostatečném množství, patří i L-arginin. Tato látka je důležitá pro lepší prokrvení svalstva, má však i jiné příznivé účinky. Jaké? To vám prozradíme v následujícím článku.

21.12.2023

Pokud to s cvičením myslíte vážně, pozor si musíte dát i na příjem dostatečného množství potřebných živin, jako jsou například proteiny nebo vitamíny. Bez toho vysněných výsledků nikdy nedosáhnete. Jaké základní doplňky výživy jsou vhodné na doplnění vaší stravy?

24.11.2023

Jak rychle a účinně zhubnout a zbavit se nadbytečných tuků? To je otázka, kterou si klade mnoho lidí. Bohužel, jedna univerzální odpověď neexistuje. Za úspěšným hubnutím stojí více faktorů, mezi kterými mají své významné místo spalovače tuků. Co dělat, abyste měli vyšší šanci dosáhnout vytoužené postavy?

20.09.2023

Podzimní dny podrobují zkoušce naši vytrvalost a energii. Proti únavě někdy stačí zapojit více fyzické aktivity nebo naopak dopřát si dostatek relaxu. Občas však ani masáže, ani jogging nepřinesou výsledky. V takovém případě vašemu tělu, pravděpodobně, chybí důležité vitamíny. Chcete vědět, které konkrétně? Čtěte dále.

20.07.2023

Věnujete se aktivně cvičení a nevíte, jaké si vybrat výživové doplňky? Poradíme vám v jejich krátkém přehledu. Nezapomněli jsme ani na speciální potřeby mužského a ženského organismu.

26.06.2023

Vitamín B12 se podílí na mnohých procesech v lidském organismu. Na co všechno ho potřebujeme a jaký vliv má na vaši postavu, vám prozradíme v následujícím článku.

07.06.2023

Ginkgo biloba pochází ze stejnojmenného stromu rodu jinanovitých. Je často vysazován v parcích a zahradách jako okrasný strom, extrakt ze semen a listů má také bohaté účinky na lidský organismus, především na jeho oběhový a dýchací systém a mozek.

17.04.2023

Testosteron je hormon, který sehrává důležitou úlohu v mužském těle. Zodpovídá za jeho správný vývoj a drží dohled nad celou řadou jeho fyzických funkcí. Co se však stane, když z nějakého důvodu začne jeho hladina klesat a co s tím můžeme dělat?

15.03.2022

Proteiny jsou spojovány zejména s nabíráním svalové hmoty, ale kromě sportovců jsou důležité i pro nesportující lidi. Bílkoviny by měly být součástí pestré stravy, neboť jejich funkce v každém lidském organismu je velmi důležitá.