Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
Počet
Celkem s dopravou
0 ks zboží.
Celkem za produkty: (s DPH)
Celkem za doručení: (s DPH) Zdarma
DPH 0,00 Kč
Celkem s dopravou (s DPH)
Pokračovat v nákupu K pokladně
Co by měl obsahovat kvalitní protein

Co by měl obsahovat kvalitní protein

Trh s proteiny nabízí bohatý výběr, z kterého si může vybrat každý sportovec. Jak však poznat, jestli je protein opravdu kvalitní?

 

Obsah aminokyselin

Důležitými složkami v proteinu jsou aminokyseliny. Pokud hledáte kvalitu, před nákupem zkontrolujte, jestli protein obsahuje celé aminokyselinové spektrum. V jedné dávce byste měli přijmout arginin, leucin, kyselinu asparagovou, alanin, serin, glycin a cystein. Jejich účinek oceníte během tréninku, kdy vám přinesou více fyzické síly i po cvičení na urychlení regenerace. Aminokyseliny mají také vliv na růst svalové hmoty a tvorbu nového svalového tkaniva.

 

Sójový, hovězí nebo syrovátkový protein?

Při výběru proteinu se setkáte s nabídkou různých typů. Následuje proto jejich krátký přehled.

 

Syrovátkový protein

Nejvíce vyhledávanými jsou syrovátkové proteiny. Jsou vynikající volbou pro každého, kdo netrpí intolerancí nebo alergií na mléko. Syrovátkový protein podporuje růst svalů, pomáhá při hubnutí, je lehce stravitelný a vyniká vysokým obsahem aminokyselin. Výhodou je také rychlé absorbování, proto si ho můžete dát před tréninkem i po něm.

Kazeinový protein

Pokud vám nevadí pomalé trávení a vstřebávání (až do 6 hodin), můžete sáhnout po kazeinovém proteinu. V porovnání se syrovátkovým má menší účinek na růst svalové hmoty. Jeho užívání je doporučené v kombinaci s jinými proteiny nebo před spaním.

Vaječný protein

Pro ty, kteří jsou alergičtí na mléko, může být skvělou alternativou vaječný protein. Tento typ se dobře vstřebává a obsahuje i všechny potřebné aminokyseliny.

Hovězí protein

I tento typ je vhodný pro každého, kdo se potřebuje vyhýbat mléku a laktóze. Kromě bílkovin dodá vašemu tělu kolagen.

Hráškový i sójový protein

Vegetariáni a vegani ocení možnost vybrat si rostlinný protein. Obsahuje aminokyseliny a je velmi lehce stravitelný.

 

 

Kvalitní protein obsahuje leucin

Pokud hledáte kvalitní protein, který dodá vašemu organismu dostatečné množství aminokyselin, můžete zkontrolovat jejich obsah v popisu produktu. Znakem kvality je množství leucinu. Tato aminokyselina je důležitá kvůli produkci svalových proteinů a procesů, které spouští jejich syntézu. Kvalitní protein by měl obsahovat aspoň 2 g leucinu v jedné porci 25 g. Méně ho proto bude obsahovat sójový protein pro přirozeně nižší obsah této aminokyseliny v sóji. Toto kritérium však splňuje syrovátkový protein.

 

Umělé přísady

Kvalitní protein nepotřebuje žádné umělé přísady. Neměl by obsahovat ani emulgátory. Na dochucení by neměla být použita umělá dochucovadla. Vhodnější je přírodní aroma, kakao nebo sušené ovoce.

 

Protein 100 % Whey 1 000 G – Iron Aesthetics 

V naší nabídce najdete 100 % Whey Protein vyrobený z kvalitní syrovátky. Jeho základem je syrovátkový koncentrát, který obsahuje vysoký podíl (až 80 %) bílkovin. Na dochucení nebyl použitý cukr, přičemž si můžete vybrat z vícero příchutí s přírodním vanilkovým, oříškovým, banánovým nebo karamelovým aromatem.

Protein 100 % Whey 1 000 G – Iron Aesthetics využije každý aktivní sportovec. Podporuje růst svalové hmoty, pomůže vám i během regenerace. Nachází se v něm celé spektrum aminokyselin. V jedné dávce 35 g přijmete 26,8 g bílkovin a až 3,32 g leucinu. Nechybí ani kyselina asparagová, které přijmete v jedné dávce 3,53 g, alanin – 1,54 g, cystein – 1,78 g a další aminokyseliny.

Podobné články

09.01.2024

Mezi aminokyseliny, které si lidský organismus dokáže vytvořit, ale ne v dostatečném množství, patří i L-arginin. Tato látka je důležitá pro lepší prokrvení svalstva, má však i jiné příznivé účinky. Jaké? To vám prozradíme v následujícím článku.

21.12.2023

Pokud to s cvičením myslíte vážně, pozor si musíte dát i na příjem dostatečného množství potřebných živin, jako jsou například proteiny nebo vitamíny. Bez toho vysněných výsledků nikdy nedosáhnete. Jaké základní doplňky výživy jsou vhodné na doplnění vaší stravy?

24.11.2023

Jak rychle a účinně zhubnout a zbavit se nadbytečných tuků? To je otázka, kterou si klade mnoho lidí. Bohužel, jedna univerzální odpověď neexistuje. Za úspěšným hubnutím stojí více faktorů, mezi kterými mají své významné místo spalovače tuků. Co dělat, abyste měli vyšší šanci dosáhnout vytoužené postavy?

20.09.2023

Podzimní dny podrobují zkoušce naši vytrvalost a energii. Proti únavě někdy stačí zapojit více fyzické aktivity nebo naopak dopřát si dostatek relaxu. Občas však ani masáže, ani jogging nepřinesou výsledky. V takovém případě vašemu tělu, pravděpodobně, chybí důležité vitamíny. Chcete vědět, které konkrétně? Čtěte dále.

20.07.2023

Věnujete se aktivně cvičení a nevíte, jaké si vybrat výživové doplňky? Poradíme vám v jejich krátkém přehledu. Nezapomněli jsme ani na speciální potřeby mužského a ženského organismu.

26.06.2023

Vitamín B12 se podílí na mnohých procesech v lidském organismu. Na co všechno ho potřebujeme a jaký vliv má na vaši postavu, vám prozradíme v následujícím článku.

07.06.2023

Ginkgo biloba pochází ze stejnojmenného stromu rodu jinanovitých. Je často vysazován v parcích a zahradách jako okrasný strom, extrakt ze semen a listů má také bohaté účinky na lidský organismus, především na jeho oběhový a dýchací systém a mozek.

17.04.2023

Testosteron je hormon, který sehrává důležitou úlohu v mužském těle. Zodpovídá za jeho správný vývoj a drží dohled nad celou řadou jeho fyzických funkcí. Co se však stane, když z nějakého důvodu začne jeho hladina klesat a co s tím můžeme dělat?

15.03.2022

Proteiny jsou spojovány zejména s nabíráním svalové hmoty, ale kromě sportovců jsou důležité i pro nesportující lidi. Bílkoviny by měly být součástí pestré stravy, neboť jejich funkce v každém lidském organismu je velmi důležitá.

03.01.2022

V našem těle se vytváří působením UV záření a můžeme si jej doplnit i ve stravě. Jen zdravá výživa jej však v dostatečném množství nedoplní.