Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
Počet
Celkem s dopravou
0 ks zboží.
Celkem za produkty: (s DPH)
Celkem za doručení: (s DPH) Zdarma
DPH 0,00 Kč
Celkem s dopravou (s DPH)
Pokračovat v nákupu K pokladně
Spalovače tuků a jak zvýšit jejich účinnost

Spalovače tuků a jak zvýšit jejich účinnost

Jak rychle a účinně zhubnout a zbavit se nadbytečných tuků? To je otázka, kterou si klade mnoho lidí. Bohužel, jedna univerzální odpověď neexistuje. Za úspěšným hubnutím stojí více faktorů, mezi kterými mají své významné místo spalovače tuků. Co dělat, abyste měli vyšší šanci dosáhnout vytoužené postavy?

 

Co vlastně spalovače tuků jsou?

Spalovače tuků jsou výživové doplňky, které podporují rozklad tuků v těle. Jejich složení je navrhnuto tak, aby nastartovalo metabolismus a využívání tuků jako paliva při výkonech. Stejně tak potlačují chuť k jídlu, pomáhají snižovat absorpci tuků a zvyšovat jejich úbytek během cvičení. Podporují také tvorbu tepla, čímž zvyšují energetický výdej.

Spalovače tuků však nejsou žádné zázračné přípravky, které vám pomůžou shodit 10 kg za týden. Takový způsob hubnutí není zdravý, právě naopak, může vašemu tělu velmi uškodit. Na spalovač tuků se proto dívejte jako na doplněk výživy, který má za úlohu zefektivnit účinek správně nastaveného procesu hubnutí. A na co všechno si dát pozor, aby byl výsledek co nejefektivnější?

 

Upravte svou stravu 

Základním efektem hubnutí a zdravého životního stylu je správně nastavený jídelníček. Pokud se snažíte zhubnout, je důležité, abyste si dali pozor na množství přijatých kalorií. Hubnutí může začít v tom případě, pokud dosahujete kalorického deficitu. Tedy, pokud je počet přijatých kalorií nižší než počet těch spotřebovaných.

  

Přidejte do stravy proteiny

Bílkoviny pomáhají nejen budovat svalovou hmotu, ale zároveň fungují jako přírodní spalovač tuků. Na jejich rozklad totiž tělo spotřebuje mnohem více energie, než na rozklad sacharidů a tuků. Zařazení různých, na bílkoviny bohatých jídel, například ořechů nebo luštěnin, a proteinových doplňků stravy, jako jsou proteinové tyčinky, podporuje snižování hmotnosti. Navíc se po nich budete cítit více zasyceni a nebudete mít takovou chuť do jídla.

 

Nahraďte nezdravé tuky zdravými

Pokud se snažíte zhubnout, je důležité přijmout do těla zdravé tuky. Ty jsou pro organismus velmi prospěšné, a navíc pomáhají v boji proti nezdravým, trans nasyceným mastným kyselinám. Nenasycené tuky, jako například omega-3 mastné kyseliny, se nachází především v rybách, rostlinných olejích a oříšcích. Tyto potraviny zároveň obsahují množství vitamínů a minerálů, a proto je rozhodně doporučujeme zařadit do stravy. Pozor si dejte jen na jejich kalorickou hodnotu, která je o něco vyšší.

 

Pozor na rafinované sacharidy

Jde hlavně o obiloviny, které byly natolik zpracované, že už neobsahují takřka žádnou vlákninu nebo jiné živiny. Z toho důvodu mají vyšší glykemický index a způsobují zvýšenou chuť k jídlu. Kromě toho bylo zjištěno, že hrají úlohu i při ukládání břišního tuku. Při sestavování jídelníčku se proto snažte omezit obyčejné pšeničné těstoviny, bílé pečivo nebo typické snídaňové cereálie. Nahraďte je radši celozrnným pečivem, quinoou, pohankou ječmenem nebo ovsem.

 

Pravidelně cvičte

To, že pohyb a cvičení mají pozitivní vliv na celkový zdravotní stav a podporují hubnutí, je známý fakt. Při snaze o vysněnou hmotnost však může velmi efektivně pomoct silový trénink. Jde o cvičení, během kterého se pracuje se zvedáním váhy a podporuje růst a sílu svalů. Právě takový trénink má navíc pozitivní účinek na spalování tuků. Správně nastaveným programem tak můžete dosáhnout nejen štíhlé, ale i vyrýsované postavy.

 

Dopřejte si dostatek spánku

Nerušený, aspoň 7hodinnový, každodenní spánek přispívá celkovému zdraví a pomáhá i při hubnutí. Jeho nedostatek má totiž za následek hormonální změny a vyšší chuť do jídla, což se odráží na vašem kalorickém příjmu. V neposlední řadě negativně ovlivňuje imunitní systém a správné fungování celého těla. Všechno to potom ovlivňuje míru a kvalitu redukce hmotnosti.

Kvalitu spánku můžete ovlivnit více způsoby. Vyhněte se kofeinovým nápojům a doplňkům v odpoledních hodinách, pozor si dejte i na složení vašeho spalovače tuků. A to hlavně v případě, že si ho dáváte po 18:00. Stejně tak omezte používání mobilních zařízení před spaním. Pomoc může také vytvoření večerního rituálu. Opakování stejných činností, například čištění zubů a sprchování, tělu indikuje, že se blíží čas na spánek.

Podobné články

21.02.2024

Trh s proteiny nabízí bohatý výběr, z kterého si může vybrat každý sportovec. Jak však poznat, jestli je protein opravdu kvalitní?

09.01.2024

Mezi aminokyseliny, které si lidský organismus dokáže vytvořit, ale ne v dostatečném množství, patří i L-arginin. Tato látka je důležitá pro lepší prokrvení svalstva, má však i jiné příznivé účinky. Jaké? To vám prozradíme v následujícím článku.

21.12.2023

Pokud to s cvičením myslíte vážně, pozor si musíte dát i na příjem dostatečného množství potřebných živin, jako jsou například proteiny nebo vitamíny. Bez toho vysněných výsledků nikdy nedosáhnete. Jaké základní doplňky výživy jsou vhodné na doplnění vaší stravy?

20.09.2023

Podzimní dny podrobují zkoušce naši vytrvalost a energii. Proti únavě někdy stačí zapojit více fyzické aktivity nebo naopak dopřát si dostatek relaxu. Občas však ani masáže, ani jogging nepřinesou výsledky. V takovém případě vašemu tělu, pravděpodobně, chybí důležité vitamíny. Chcete vědět, které konkrétně? Čtěte dále.

20.07.2023

Věnujete se aktivně cvičení a nevíte, jaké si vybrat výživové doplňky? Poradíme vám v jejich krátkém přehledu. Nezapomněli jsme ani na speciální potřeby mužského a ženského organismu.

26.06.2023

Vitamín B12 se podílí na mnohých procesech v lidském organismu. Na co všechno ho potřebujeme a jaký vliv má na vaši postavu, vám prozradíme v následujícím článku.

07.06.2023

Ginkgo biloba pochází ze stejnojmenného stromu rodu jinanovitých. Je často vysazován v parcích a zahradách jako okrasný strom, extrakt ze semen a listů má také bohaté účinky na lidský organismus, především na jeho oběhový a dýchací systém a mozek.

17.04.2023

Testosteron je hormon, který sehrává důležitou úlohu v mužském těle. Zodpovídá za jeho správný vývoj a drží dohled nad celou řadou jeho fyzických funkcí. Co se však stane, když z nějakého důvodu začne jeho hladina klesat a co s tím můžeme dělat?

15.03.2022

Proteiny jsou spojovány zejména s nabíráním svalové hmoty, ale kromě sportovců jsou důležité i pro nesportující lidi. Bílkoviny by měly být součástí pestré stravy, neboť jejich funkce v každém lidském organismu je velmi důležitá.

03.01.2022

V našem těle se vytváří působením UV záření a můžeme si jej doplnit i ve stravě. Jen zdravá výživa jej však v dostatečném množství nedoplní.