Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
Počet
Celkem s dopravou
0 ks zboží.
Celkem za produkty: (s DPH)
Celkem za doručení: (s DPH) Zdarma
DPH 0,00 Kč
Celkem s dopravou (s DPH)
Pokračovat v nákupu K pokladně
Zhubnout z břicha nemusí být věda – poradíme vám jak na to

Zhubnout z břicha nemusí být věda – poradíme vám jak na to

Štíhlé a vypracované břicho je vysněnou metou mnohých z nás. Nadbytečný tuk se v této oblasti ukládá velmi rád a své pozice se jen tak lehko nevzdává. Nevěste však hlavu – zkuste se držet následujících tipů, jak zhubnout z břicha.

Pohlídejte si jídelníček

Snaha zhubnout z břicha bez racionálně vyskládaného jídelníčku je během na dlouhou trať. Rovnice, která říká, že energetický výdej musí být větší než příjem, je neúprosná. Většina z běžných konzumentů by se musela pořádně zapotit, pokud se jí při svojí běžné stravě chtěla držet. Tvrzení, že toho za den mnoho nesníte, neobstojí. I na pohled nevinná zálivka na salátu může být kalorickou bombou bez větší výživové hodnoty.

Sledujte proto složení jednotlivých potravin a všímejte si jejich kalorické hodnoty. Vyhýbejte se jednoduchým cukrům, fastfoodovým pochutinám a důraz klaďte na pravidelnou stravu v menším množství. Dávejte si pozor i na tzv. prázdné kalorie, které na vás čekají v alkoholických nápojích.

Zdravá strava = zdravé hubnutí

Díky racionálnímu stravování na sebe výsledky nenechají dlouho čekat. Správně vyskládaný talíř vám pomůže zhubnout z břicha a postará se také o rovnoměrné hubnutí celého těla. Co by na něm tedy nemělo chybět?

 

 

Bílkoviny 

Kvalitní bílkoviny v podobě drůbežího masa, ryb, mléčných výrobků, vajec, případně luštěnin a ořechů vám dodají pocit sytosti, podpoří optimální fungování metabolismu a dodají sílu vašim svalům. Jejich příjem vám pomůžou zvýšit proteinové výživové doplňky.

Vláknina

Stejně jako bílkoviny, i vláknina vás už při menším množství dokáže zasytit na delší dobu, čímž předejdete častým pocitům hladu. Za vyšší příjem vlákniny se odvděčí i vaše trávení. Najdete ji v zelenině, ovoci, celozrnných výrobcích a luštěninách.

Pitný režim 

Dostatečný příjem tekutin může několikanásobně zrychlit váš metabolismus a podpořit tak proces hubnutí. Ze svého jídelníčku vylučte slazené nápoje a nahraďte je čistou vodou nebo bylinkovým čajem. Pokud potřebujete, zkuste tekutiny dochutit citrónovou šťávou, lístky máty nebo meduňky.

 

Cviky, které pomáhají zhubnout z břicha

Pokud chcete zhubnout z břicha a spoléháte se jenom na cviky typu sed-leh, přibrzděte. Hubnutí z jedné tělesné partie je takřka nemožné. Jak nebudete aspoň 3x týdně procvičovat celé tělo, nebude vám to nic platné. Nejrychlejší cestou při hubnutí (i z břicha) představuje intervalový trénink. Při tomto typu tréninků se střídají krátké intervaly intenzivního cvičení s intervaly oddychu. Spalování tuků je tak zapnuté na maximum. Váš metabolismus pracuje na plné obrátky i několik hodin po cvičení.

Při vaší snaze zhubnout z břicha vám poslouží i celá řada kardio tréninků, např. běh, plavání, cyklistika, ale i rychlá chůze. Kromě vlivu na tukové zásoby přispívá pravidelný pohyb celkovému zdraví vašeho těla. Pozitivně působí na imunitu a snižuje hladinu cukru v krvi. Pomáhá také při zánětových procesech a prospěje nejenom fyzické kondici, ale také vaší dobré náladě. 

 

Podobné články

25.10.2023

Narazili jste na další ze zázračných diet, které slibují viditelný úbytek hmotnosti v průběhu několika dní až týdnů? Neztrácejte s ní čas – minimálně ne tehdy, pokud toužíte po trvalých výsledcích bez zničeného zdraví.

28.08.2023

Těhotenství a porod jsou krásným obdobím, které však za sebou zanechávají zpravidla několik kilogramů hmotnosti navíc. Chtěly byste se jich zbavit?

08.06.2023

I vy vždy na začátku léta usilujete o to, abyste u vody vypadali co nejlépe? Pokud tento rok opět hledáte odpověď na to, jak zhubnout do plavek, začtěte se do našeho článku. Prozradíme vám i to, jak nejenom shodit několik kilogramů, ale také si vytvarovat krásnější postavu bez jojo efektu.

29.09.2021

Jak zhubnout bez jojo efektu, zdravě a s dostatkem živin, které organismus potřebuje?