Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
Počet
Celkem s dopravou
0 ks zboží.
Celkem za produkty: (s DPH)
Celkem za doručení: (s DPH) Zdarma
DPH 0,00 Kč
Celkem s dopravou (s DPH)
Pokračovat v nákupu K pokladně
Jak zhubnout do plavek

Jak zhubnout do plavek

I vy vždy na začátku léta usilujete o to, abyste u vody vypadali co nejlépe? Pokud tento rok opět hledáte odpověď na to, jak zhubnout do plavek, začtěte se do našeho článku. Prozradíme vám i to, jak nejenom shodit několik kilogramů, ale také si vytvarovat krásnější postavu bez jojo efektu.

Hubněte zdravě

Při hubnutí nejčastěji mnozí (a netýká se to jenom žen) jako první sáhnou po různých dietách. Jejich výsledkem je sice ztráta hmotnosti, častokrát však dochází též k úbytku svalové hmoty. Je to proto, že během diety tělo hubne jen v důsledku nedostatku živin. Výsledkem tak není pěkně zformovaná postava. Pokud chcete, abyste v plavkách vypadali opravdu dobře, zapomeňte na omezení příjmu jídla a různé diety bez fyzické aktivity. Řešení, které navíc zabrání i jojo efektu, který vám v konečném důsledku přinese ještě více tuku, se skrývá jinde. 

Spalte tuky a posilněte svaly

Jak již jistě tušíte, při odpovědi na otázku „Jak zhubnout do plavek“ na vás čeká víc pohybu. Druhým důležitým pilířem je zdravé stravování. 

 

Sestavte si nový jídelní lístek

Různé populární diety nutí lidi přijímat minimum kalorií a v konečném důsledku vedou k ještě většímu pocitu hladu. Při hubnutí je však velmi důležité zdravé stravování s obsahem všech důležitých látek. Z jídelního lístku vyhoďte sladkosti, zákusky, fast food, mastné maso a pochutiny, jako jsou chipsy a podobná smažená jídla. Počítání kalorií není vhodné. Může vést k zvýšené hladině kortizolu a stresu, jehož následkem je větší chuť právě na nezdravá, vysoce kalorická jídla. 

Co si dát na talíř?

Vyvážená strava s obsahem sacharidů, tuků (těch zdravých), bílkovin, vitamínů a minerálů je základem úspěchu. Kromě ovoce a zeleniny byste měli konzumovat přirozené zdroje bílkovin. Nejvíce jich obsahují kuřecí a krůtí prsa, hovězí roštěná, vajíčka a tvaroh. Namísto bílého cukru používejte med, kokosový cukr nebo stévii. Zdravé tuky vám poskytnou kokosový a olivový olej, avokádo, oříšky a semínka. Najdete je také v mastných rybách. 

Pravidelnost v stravovaní

Stejně důležité jako to, co konzumujete, je to, kdy tak činíte. Na jídlo si vyhraďte dostatek času. Dbejte na to, abyste jídlo důkladně pokousali. Podpoříte tak správné trávení a lépe zjistíte, kdy jste se již nasytili. Pokud budete mít mezi jednotlivými chody chuť na něco malé a sladké nebo slané, dopřejte si ovoce (v menším množství i sušené), zeleninu nebo oříšky. Velké porce jídla konzumujte s odstupem 3-4 hodin. Důležitá je také pravidelnost – pomůže vám předejít návalům „vlčího hladu“ po příliš dlouhé pauze mezi jídly. 

 

Pohybem ke krásnější postavě

Pokud jste tak dosud neučinili, měli byste začít cvičit. I když to může být zpočátku náročné, po několika dnech si vaše tělo na více aktivity zvykne. Začít cvičit byste měli pozvolna, zvolte méně náročné aktivity, které vám pomohou v postupném budování kondice. Vhodná je rychlá chůze a několik minut cvičení na posilování svalstva. Postupně si vybudujete návyk, díky kterému se vám podaří ve vašem úsilí vydržet. Popřemýšlejte také nad tím, jaký sport by vás nejvíc bavil. Můžete se také přidat ke svým přátelům. Pro začátečníky je vhodné plavání, běh, cyklistika nebo fitness.

Abyste podpořili spalování tuků a růstu svalů, vhodné je užívání výživových doplňků. Pomůžou vám spalovače tuků, jako je kofein, L-karnitin, synefrin a extrakt ze zeleného čaje. Růst svalů podpoří vhodné proteiny. Jejich příjem navíc přispívá k rychlejší regeneraci po cvičení a pomáhá předcházet svalové horečce. 

Podobné články

25.10.2023

Narazili jste na další ze zázračných diet, které slibují viditelný úbytek hmotnosti v průběhu několika dní až týdnů? Neztrácejte s ní čas – minimálně ne tehdy, pokud toužíte po trvalých výsledcích bez zničeného zdraví.

28.08.2023

Těhotenství a porod jsou krásným obdobím, které však za sebou zanechávají zpravidla několik kilogramů hmotnosti navíc. Chtěly byste se jich zbavit?

10.05.2023

Štíhlé a vypracované břicho je vysněnou metou mnohých z nás. Nevěste však hlavu – zkuste se držet následujících tipů, jak zhubnout z břicha.

29.09.2021

Jak zhubnout bez jojo efektu, zdravě a s dostatkem živin, které organismus potřebuje?