Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
Počet
Celkem s dopravou
0 ks zboží.
Celkem za produkty: (s DPH)
Celkem za doručení: (s DPH) Zdarma
DPH 0,00 Kč
Celkem s dopravou (s DPH)
Pokračovat v nákupu K pokladně
Chcete se po porodu dostat zpátky do formy?

Chcete se po porodu dostat zpátky do formy?

Těhotenství a porod jsou krásným obdobím, které však za sebou zanechávají zpravidla několik kilogramů hmotnosti navíc. Chtěly byste se jich zbavit?

Hubnutí začíná v hlavě

Všechny hormonální změny, nevyspání, vyčerpání, mnoho nových povinností a nedostatek času na sebe. To všechno působí na psychiku ženy po porodu. Abyste našly dostatek výdrže na boj s nahromaděnými tukovými zásobami, zaměřte se nejdříve právě na psychické naladění.

Abyste nepropadaly chmurným myšlenkám, pokuste se zaměřovat na drobné maličkosti, které vám během dne dělají radost. Jak je to možné, poproste některou z vašich kamarádek, aby vám přišla miminko na chvíli povozit. Když bude na procházce, dopřejte si koupel nebo sprchu a pořádně si odpočiňte. Povinnosti nechejte na později. Takové momenty vám pomohou shodit ze zad břemeno vyčerpání a podpoří dobrou náladu.

 

Vsaďte na zdravé stravování

V období po porodu byste v žádném případě neměly začínat s žádnou dietou. Aby se vaše tělo vrátilo do původní kondice, bude potřebovat dostatek živin. Vitamíny, minerály, zdravé tuky a stopové prvky jsou zvlášť důležité, pokud kojíte. Vaše strava by měla obsahovat ovoce a zeleninu, celozrnné výrobky, živočišné a rostlinné bílkoviny.

Vyvážený podíl živin vám zabezpečí energii na každodenní starání se o miminko. Při hubnutí mají velký význam bílkoviny. Ty vám dodají energii, víc zasytí a snižují pocit hladu. Z jídelního lístku byste měly vyřadit zpracované potraviny s obsahem různých přídavných látek. Zdravější, lepší pro snížení váhy i delší pocit nasycení, jsou čerstvé potraviny. Vynechejte proto různé dobroty, jako jsou sušenky, chipsy nebo slazené nápoje a vybírejte si zdravější jídlo.

  

 

Hubnout pomáhá i kojení

Aby váš organismus vytvořil dostatek mléka pro miminko, musí spálit množství kalorií. V mateřském mléku se nachází vše potřebné na jeho růst: cukry, vitamíny, minerály i tuky. Pokud se budete stravovat zdravě, postupně vám i samotné kojení pomůže shodit něco z nahromaděné hmotnosti. Takovým způsobem se můžou dokonce spalovat uložené tukové zásoby.

 

Kdy začít s cvičením po porodu?

Méně náročné cviky můžete do svého denního programu zařadit už po šestinedělí. To neplatí, pokud jste rodily císařským řezem. V tom případě je lepší počkat až dvanáct týdnů. Začněte posilováním pánevního dna, postupně můžete přidávat další cviky. Poslouchejte přitom svoje tělo, které se ještě stále zotavuje. Neměly byste ho velmi přetěžovat. Aerobik a běh budou vhodné až přibližně po třech měsících, kdy budou zotavené vaše svaly a klouby.

Tomu přizpůsobte nejenom výběr cviků, ale i tempo a délku cvičení. Na začátku to může být jenom 10 minut, během kterých si mírně zahřejete svaly. Postupně, jak bude růst vaše kondice, můžete cvičení prodlužovat. Abyste se při tom dobře cítily, necvičte v propoceném tričku se stopami po zbytcích mléka. I na čtvrt hodiny se vám pro lepší pocit vyplatí vytáhnout ze skříně tepláky, sportovní tílko nebo legíny. Sportovní oblečení si můžete obléct i tehdy, kdy se chystáte na procházku s kočárkem. Rychlejší chůze procvičí svaly, pomáhá psychice a získávání kondice.

 

 

Jak na problémové partie? 

Změny na ženském těle po porodu jdou nejvíce vidět na břichu, zadku a stehnech. Vybírejte si proto cviky na zpevnění těchto partií. Zapomenout byste neměly ani na záda, které dostaly řádně zabrat během těhotenství a nároky na ně jsou kladené i v období po něm. Časté nošení dítka, shýbání se a jiné náročné pohyby mohou vést k nepříjemným bolestem. Do seznam cviků zařaďte proto i cviky na uvolnění svalů zad a jejich vyrovnání.

Podobné články

25.10.2023

Narazili jste na další ze zázračných diet, které slibují viditelný úbytek hmotnosti v průběhu několika dní až týdnů? Neztrácejte s ní čas – minimálně ne tehdy, pokud toužíte po trvalých výsledcích bez zničeného zdraví.

08.06.2023

I vy vždy na začátku léta usilujete o to, abyste u vody vypadali co nejlépe? Pokud tento rok opět hledáte odpověď na to, jak zhubnout do plavek, začtěte se do našeho článku. Prozradíme vám i to, jak nejenom shodit několik kilogramů, ale také si vytvarovat krásnější postavu bez jojo efektu.

10.05.2023

Štíhlé a vypracované břicho je vysněnou metou mnohých z nás. Nevěste však hlavu – zkuste se držet následujících tipů, jak zhubnout z břicha.

29.09.2021

Jak zhubnout bez jojo efektu, zdravě a s dostatkem živin, které organismus potřebuje?