Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
Počet
Celkem s dopravou
0 ks zboží.
Celkem za produkty: (s DPH)
Celkem za doručení: (s DPH) Zdarma
DPH 0,00 Kč
Celkem s dopravou (s DPH)
Pokračovat v nákupu K pokladně
Jaké výživové doplňky si vybrat?

Jaké výživové doplňky si vybrat?

Věnujete se aktivně cvičení a nevíte, jaké si vybrat výživové doplňky? Poradíme vám v jejich krátkém přehledu. Nezapomněli jsme ani na speciální potřeby mužského a ženského organismu.

Proteiny

Pokud to myslíte s cvičením vážně a chtěli byste nabrat svaly, nevyhnutelnou součástí vaší stravy by měl být vyšší podíl proteinů. Na podporu růstu svalů byste jich měli přijmout 1,4-2 g na kilogram tělesné hmotnosti. Proteiny navíc oceníte i při hubnutí, prospívají imunitě a pomáhají rychlejší regeneraci svalů po tréninku.

Proteiny můžete organismu dodávat i pomocí výživových doplňků. Zabezpečíte tím, že přijmete víc bílkovin, než je vaše tělo schopné rozložit přirozenými procesy. Hledáte lehce stravitelný produkt? Vsaďte na syrovátkový protein. Kromě proteinů v něm najdete vitamíny, minerály, hydrolyzovaný kolagen a trávicí enzymy.

  titulna-3_5ebd096d648b7.jpg

Aminokyseliny

Základním stavebním prvkem bílkovin jsou aminokyseliny. Jejich příjem je důležitý nejen kvůli růstu svalové hmoty, přispívá také k syntetizování hormonů. Některé aminokyseliny náš organismus dokáže vyprodukovat, například kyselinu asparagovou, glycerin, alanin, serin a cystein. Část těchto látek však patří mezi neesenciální aminokyseliny, které je potřeba přijímat stravou.

Účinky aminokyselin:

- pomáhají zvyšovat množství energie ve svalech,
- podporují výkon a fyzickou sílu,
- působí preventivně proti svalové horečce,
- přispívají k růstu svalů a tvorbě nového svalového tkaniva,
- snižují hladinu kortizolu, 
- zvyšují hladinu růstových hormonů,
- podporují imunitu, 
- potlačují únavu a urychlují regeneraci. 

Některé aminokyseliny mají i další účinky. Například arginin rozšiřuje cévy, což přispívá k lepšímu proudění živin a odvádění toxinů. Leucin nejenom pomáhá budovat svaly, ale i brání jejich úbytku a zlepšuje výkon.

Jak užívat aminokyseliny? I v naší nabídce najdete výživové doplňky, které obsahují ucelený komplex aminokyselin. Jejich společný účinek vám tak přinese očekávaný efekt.

Nezapomínejte na vaše zdraví

Zaměření na vysoký výkon ve fitness centru by mělo jít ruku v ruce se starostlivostí o zdraví. Zapomínat byste proto neměli ani na dostatečný příjem vitamínů a minerálů. Neméně důležitý je kolagen.

 

Vitamíny a minerály 

Při vysoké zátěži je důležité, aby měl váš organismus dostatek vitamínů a minerálů. I jejich hladinu vám pomohou doplnit výživové doplňky. Samozřejmostí by měla být vyvážená strava. Dbejte na přísun vitamínů skupiny B, které jsou důležité pro přísun kyslíku do svalů. Pomáhají také proti únavě, přispívají k rozkladu bílkovin, tuků a cukrů a regulování úrovně cholesterolu.

Vitamín C je nutný pro správné fungování imunity, podílí se na syntéze kolagenu, hormonů a je významným antioxidantem. Na imunitu i odbourávání tuků potřebujete vitamín D.

Z minerálů by každý sportovec měl sáhnout po vápníku a hořčíku. Vápník je potřebný pro kosti i svalové kontrakce. Hořčík reguluje krevní tlak a předchází svalovým křečím. Posilňuje také hustotu kostí.

 

Kolagen nejen pro krásu

I když je kolagen často zmiňován v souvislosti se stárnutím pokožky, neméně významnou úlohu má pro sportovce. Tento doplněk zmírňuje bolest kloubů, zlepšuje jejich pevnost a pružnost, obnovuje mazivo v chrupavkách.

Mimořádně důležitý je pro ženy jako prevence před osteoporózou. Při jeho nedostatku ztrácí pokožka elasticitu, zhoršenou kvalitu můžete pozorovat i na vlasech a nehtech. Nejlepší kolagen, který váš organismus dokáže výborně zpracovat, je hydrolyzovaný kolagen. Takto upravený kolagen se výborně vstřebává a má strukturu, podobnou typu, který si lidské tělo dokáže vytvořit. V naší nabídce si můžete vybrat také hydrolyzovaný kolagen pro ženy s kyselinou hyaluronovou a komplexem vitamínů.

Podobné články

21.02.2024

Trh s proteiny nabízí bohatý výběr, z kterého si může vybrat každý sportovec. Jak však poznat, jestli je protein opravdu kvalitní?

09.01.2024

Mezi aminokyseliny, které si lidský organismus dokáže vytvořit, ale ne v dostatečném množství, patří i L-arginin. Tato látka je důležitá pro lepší prokrvení svalstva, má však i jiné příznivé účinky. Jaké? To vám prozradíme v následujícím článku.

21.12.2023

Pokud to s cvičením myslíte vážně, pozor si musíte dát i na příjem dostatečného množství potřebných živin, jako jsou například proteiny nebo vitamíny. Bez toho vysněných výsledků nikdy nedosáhnete. Jaké základní doplňky výživy jsou vhodné na doplnění vaší stravy?

24.11.2023

Jak rychle a účinně zhubnout a zbavit se nadbytečných tuků? To je otázka, kterou si klade mnoho lidí. Bohužel, jedna univerzální odpověď neexistuje. Za úspěšným hubnutím stojí více faktorů, mezi kterými mají své významné místo spalovače tuků. Co dělat, abyste měli vyšší šanci dosáhnout vytoužené postavy?

20.09.2023

Podzimní dny podrobují zkoušce naši vytrvalost a energii. Proti únavě někdy stačí zapojit více fyzické aktivity nebo naopak dopřát si dostatek relaxu. Občas však ani masáže, ani jogging nepřinesou výsledky. V takovém případě vašemu tělu, pravděpodobně, chybí důležité vitamíny. Chcete vědět, které konkrétně? Čtěte dále.

26.06.2023

Vitamín B12 se podílí na mnohých procesech v lidském organismu. Na co všechno ho potřebujeme a jaký vliv má na vaši postavu, vám prozradíme v následujícím článku.

07.06.2023

Ginkgo biloba pochází ze stejnojmenného stromu rodu jinanovitých. Je často vysazován v parcích a zahradách jako okrasný strom, extrakt ze semen a listů má také bohaté účinky na lidský organismus, především na jeho oběhový a dýchací systém a mozek.

17.04.2023

Testosteron je hormon, který sehrává důležitou úlohu v mužském těle. Zodpovídá za jeho správný vývoj a drží dohled nad celou řadou jeho fyzických funkcí. Co se však stane, když z nějakého důvodu začne jeho hladina klesat a co s tím můžeme dělat?

15.03.2022

Proteiny jsou spojovány zejména s nabíráním svalové hmoty, ale kromě sportovců jsou důležité i pro nesportující lidi. Bílkoviny by měly být součástí pestré stravy, neboť jejich funkce v každém lidském organismu je velmi důležitá.

03.01.2022

V našem těle se vytváří působením UV záření a můžeme si jej doplnit i ve stravě. Jen zdravá výživa jej však v dostatečném množství nedoplní.