Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
Počet
Celkem s dopravou
0 ks zboží.
Celkem za produkty: (s DPH)
Celkem za doručení: (s DPH) Zdarma
DPH 0,00 Kč
Celkem s dopravou (s DPH)
Pokračovat v nákupu K pokladně
TOP cviky na celulitidu

TOP cviky na celulitidu

Odhaduje se, že přibližně 80-90% žen má celulitidu, ovšem i mužů se nevzhledné ďolíčky na stehnech a pozadí objevují. Pokud jste celulitidu u sebe našli, pravděpodobně se jí již nikdy nezbavíte, ovšem existují způsoby, jak ji minimalizovat. Někteří lidí jsou k tvorbě celulitidy geneticky náchylnější.

Silový trénink - zejména v kombinaci s dietou a kardio - může snížit tělesný tuk a vytvarovat svaly, což pomáhá zbavit se velké části ďolíčků. Vyzkoušejte cviky, které nejen pomohou zpevnit svaly a zbavit vás nadbytečných tuků, ale také pomohou zmírnit projevy celulitidy.

 

Výpady křížem (Curtsy výpad)

Klíčem k dokonalému pozadí je vypracování všech stran hýžďového svalu. Výpad zasáhne gluteus medius - což je důležité pro stabilizaci kyčlí.

  • 1. Začněte tím, že stojíte s nohama na šířku ramen a rukama pohodlně pokrčenýma před sebou, abyste dosáhli rovnováhy.
  • 2. Zpevněte střed těla a držte hrudník vzhůru, začněte ohýbat levou nohu a pravou nohou vykročte dozadu, překračujte středovou čáru, aby vaše pravá noha přistála diagonálně za vámi - jako byste se uklonili.
  • 3. Po krátké pauze zatlačte levou patu a vraťte se zpět na začátek.
  • 4. Vyměňte nohy a opakujte stejné kroky.
  • 5. Dokončete 3 sady po 10 opakováních, mezi jednotlivými sériemi odpočívejte jednu minutu.

 

Boční výpad

Boční výpad se zaměřuje také na vnitřní a vnější stranu stehen.

  • 1. Postavte se s nohama na šířku ramen a rukama po stranách.
  • 2. Začněte pravou nohou, udělejte velký krok do strany - pokrčte levé koleno - a současně zvedněte ruce před sebe, abyste dosáhli rovnováhy. Vaše pravá noha by měla zůstat rovná.
  • 3. Vraťte se do výchozí polohy zatlačením z pravé nohy. Dokončete 10-12 opakování na této straně, poté vyměňte nohy a opakujte 10-12 opakování na druhé straně.

 

Boční výpady

 

Bulharské dřepy

K správnému provedení bulharského dřepu budete potřebovat lavičku nebo jiný vyvýšený povrch. Pokud potřebujete výzvu, držte v každé ruce lehkou až středně těžkou činku, abyste opravdu cítili pálení svalů.

  • 1. Rozdělte svůj postoj a postavte se stranou od lavičky, přičemž horní část levé nohy spočívá na ní a pravá noha a chodidlo je od lavice na délku lýtka.
  • 2. Se zpevněným středem těla se vrhněte pravou nohou a držte hrudník vzhůru, dokud nebude vaše pravé stehno rovnoběžné se zemí. Možná zde budete muset upravit umístění pravé nohy, abyste si udrželi správnou formu.
  • 3. Vraťte se do stoje.
  • 4. Opakujte 12 opakování a poté vyměňte nohy.

 

Glute bridge (můstek)

Můstek je komplexní cvik, díky kterému dostanete do varu hýždě, jádro těla, spodní hřbet i bedra. Posílí a vyformuje zadek, zbaví vás bolestí a pomůže zlepšit celkový výkon. Pokud je tradiční můstek příliš jednoduchý, zkuste přejít na jednonohý variant.

  • 1. Začněte tím, že si lehnete na podlahu s pokrčenými koleny, chodidly položenými na zemi a rukama po stranách s dlaněmi dolů.
  • 2. Nadechněte se a zatlačte paty, zvedněte boky ze země zapojením středu těla, hýždí a hamstringů. Vaše tělo by mělo tvořit přímku od horní části zad po kolena.
  • 3. Nahoře zastavte a zmáčkněte a poté se vraťte do výchozí polohy.
  • 4. Dokončete 3 sady po 15 až 20 opakováních.

 

Glute Bridge (můstek)

Podobné články

07.05.2024

Zvýší kondici a pomůže i spálit tuk – vysoce intenzivní intervalový trénink (HIIT) nastartuje váš metabolismus už za 30 minut. Spalování tuku přitom pokračuje i po tréninku a je vhodný pro muže i ženy. Co tento typ tréninku zahrnuje a jaké výhody vám přinese?

09.04.2024

Pěkně tvarované a vypracované nohy můžete získat i vy. Stačí, abyste do svého tréninku zařadili několik cviků, které pomáhají odbourávat tuk právě z těchto partií.

06.03.2024

Vhodný trénink v kombinaci se stravou vám pomůže získat štíhlejší postavu, nabrat svaly a zlepšit si kondici. Ať právě v posilovně začínáte nebo se už cvičení věnujete déle, bude pro vás důležitý i tréninkový plán. Jak ho sestavit, vám prozradíme v následujících řádcích.

19.02.2024

Uspěchané dny plné pracovních a rodinných povinností často nenechávají dost prostoru pro pravidelný trénink. Najít si během dne hodinku na cvičení může být proto velmi těžké. Pomůže vám, pokud si ho naplánujete na ráno. A ranní trénink má ještě více výhod.

24.01.2024

Posilování spodní části těla vám pomůžou zefektivnit kotníkové adaptéry. V čem spočívá jejich přínos a jak je správně používat?

08.11.2023

Pokud chcete dosáhnout formování těla a růst svalové hmoty, není důležité jen to, kolik věnujete svým tréninkům a nakolik jsou intenzivní. Neméně potřebná je regenerace svalů.

19.10.2023

Švihadlo si určitě pamatujete ze svých dětských let, když jste přes něj skákali spolu s kamarády na školním dvoře. Skákání přes švihadlo však není jen dětskou zábavou. Využívají ho i profesionální sportovci na posílení celého těla, zlepšování koordinace a stability. S jeho pomocí si můžete i vy dopřát intenzivní trénink, při kterém spálíte množství kalorií.

05.10.2023

Zahřátí svalstva spojené se strečinkem celého těla by mělo být součástí každého vašeho tréninku. Proč to tak je, jaké jsou jeho výhody a jak na to? Rádi vám tyto otázky zodpovíme v našem článku.

14.09.2023

Slyšeli jste už o posilovací gumě? Tato skvělá tréninková pomůcka stejně potrápí nováčka jako fitness borce. Je cenově dostupná a zpestří i běžné cvičení. Jak se posilovací guma používá, vám objasníme v následujících článku.

07.09.2023

Trápí vás ztuhnutá krční páteř? Důvod bolesti může být různý, od nesprávného držení těla až po zdravotní problémy. Ať už je příčina jakákoliv, existuje několik jednoduchých cviků, které vám pomůžou uvolnit ztuhnuté svalstvo krku a uleví vám.